L o a d i n g . . .

אופן הכנה

מצרכים

כרובית בינונית, מחולקת לפרחים
200 גרם גבינה צהובה 9% מגורדת
ביצה (L)
אורגנו
מלח
פלפל שחור
לרוטב העגבניות:
2 כפות רסק עגבניות
כוס מים (200 מ"ל)
4 עלי בזיליקום טרי
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל
חצי כפית תבלין אורגנו
רבע כפית תבלין שום

אופן ההכנה

מכינים תחילה את רוטב העגבניות:

שמים בסיר קטן 2 כפות רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים היטב, מוסיפים כוס מים, מערבבים שוב ונותנים לרוטב להתבשל ולהצטמצם על אש קטנה למשך 10 דקות.
ל"בצק":

מפרקים את הכרובית לפרחים ושוטפים כל פרח היטב. רצוי לייבש את פרחי הכרובית לאחר השטיפה.
בעזרת מעבד מזון או פומפייה מפוררים את הכרובית.
מרססים מחבת במעט תרסיס שמן וקולים על אש גבוה את הכרובית. חשוב להקפיד לערבב ולשמור שהכרובית לא תישרף.
קולים למשך 5 דקות, עד שהכרובית הופכת לשקופה מעט.
שמים בקערה ונותנים לכרובית כמה דקות להתקרר.
מוסיפים לקערה עם הכרובית ביצה אחת, תבלינים ו100 גרם גבינה צהובה 9% שומן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מחממים תנור ל180 מעלות.
שמים נייר אפייה בתבנית גדולה ורחבה, מרססים מעט בתרסיס שמן ומשטחים את בצק הכרובית על נייר האפייה לעובי של סנטימטר.
מכניסים לתנור ל20 דקות, עד ש"הבצק" משחים מעט בצדדים, אך לא נשרף.
מוציאים מהתנור ושופכים את רוטב העגבניות, מפזרים גבינה מלמעלה ועלי בזיליקום טרי.
מכניסים לתנור ל5-10 דקות, עד שהגבינה מבעבעת.
מחלקים את הפיצה ל-4 חתיכות שוות בגודלן, כל חתיכה = מנת חלבון.

זמן הכנה:  30 דקות
רמת קושי:  קלה
מחבר  פיטפריקס שטרית
תאריך הוספה:  06/11/2022
פיצה מבצק  כרובית

טבלת ערכי תזונה

המוצרים המוצגים בטבלה הנם להמחשת ערכי התזונה בלבד.

# שם מוצר קלוריות ל-100 גרם חלבונים ל-100 גרם שומנים ל-100 גרם פחמימות ל-100 גרם אופן שקילה כמות
0 ביצה שלמה 143 13 9.51 0.72 Medium (58 גרם) 2
1 רסק עגבניות משומר בתוספת מלח 38 1.65 0.21 8.98 כף (43 גרם) 3
2 גבינה צהובה 9% שומן 202 30 9 0.2 פרוסה (25 גרם) 3
סה"כ 365 39 17 11 320 גרמים