L o a d i n g . . .

אופן הכנה

קציצות עוף ברוטב עגבניות

את הקציצות ניתן להכין באופנים שונים. מובן שקציצות אפויות או ברוטב ירקות בריאות ומכילות פחות שומן וקלוריות בהשוואה לאלו המטוגנות.

 

 

 

ערכים תזונתיים:

60 גרם חלבון למנה

450 קלוריות למנה

 

 

מצרכים ל-2 מנות (ללא תוספת מנת פחמימה):

1 בצל יבש

1/2 ק"ג חזה עוף טחון

6 כפות רסק עגבניות

1 ביצה

שלוש כפות פירורי לחם

פלפל ומלח

 

 

אופן הכנה:

קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מערבבים את הבצל עם העוף, 3 כפות רסק עגבניות, ביצה, פלפל, מלח ופירורי לחם. משאירים את התערובת לנוח למשך כחצי שעה. שמים בסיר 3 כפות רסק עגבניות, מלח, פלפל, שמן ו-2 כוסות מים. מניחים על הגז ומביאים להרתחה.

 

 

יוצרים קציצות מהתערובת ושמים בתוך הסיר. מוודאים שיש מספיק מים לכיסוי הקציצות. מביאים לרתיחה נוספת ומבשלים כ-60-45 דקות בסיר מכוסה על אש קטנה.

 

 

זמן הכנה:  25 דקות
רמת קושי:  קלה
מחבר  מתן כהן
תאריך הוספה:  31/12/2022
קציצות עוף ברוטב עגבניות

טבלת ערכי תזונה

המוצרים המוצגים בטבלה הנם להמחשת ערכי התזונה בלבד.

# שם מוצר קלוריות ל-100 גרם חלבונים ל-100 גרם שומנים ל-100 גרם פחמימות ל-100 גרם אופן שקילה כמות
0 ביצה שלמה 143 13 9.51 0.72 Medium (58 גרם) 1
1 בצל טרי 40 1.1 0.1 9.34 יחידה קטנה (63 גרם) 3
2 חזה עוף לאחר בישול 165 26 2.62 2 100 גרם 5
3 פירורי לחם 395 13.35 5.3 71.98 כפית (4 גרם) 3
4 רסק עגבניות משומר בתוספת מלח 38 1.65 0.21 8.98 כף (43 גרם) 2
סה"כ 1061 141 18 42 845 גרמים