את הקציצות ניתן להכין באופנים שונים. מובן שקציצות אפויות או ברוטב ירקות בריאות ומכילות פחות שומן וקלוריות בהשוואה לאלו המטוגנות.
ערכים תזונתיים:
60 גרם חלבון למנה
450 קלוריות למנה
מצרכים ל-2 מנות (ללא תוספת מנת פחמימה):
1 בצל יבש
1/2 ק"ג חזה עוף טחון
6 כפות רסק עגבניות
1 ביצה
שלוש כפות פירורי לחם
פלפל ומלח
אופן הכנה:
קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מערבבים את הבצל עם העוף, 3 כפות רסק עגבניות, ביצה, פלפל, מלח ופירורי לחם. משאירים את התערובת לנוח למשך כחצי שעה. שמים בסיר 3 כפות רסק עגבניות, מלח, פלפל, שמן ו-2 כוסות מים. מניחים על הגז ומביאים להרתחה.
יוצרים קציצות מהתערובת ושמים בתוך הסיר. מוודאים שיש מספיק מים לכיסוי הקציצות. מביאים לרתיחה נוספת ומבשלים כ-60-45 דקות בסיר מכוסה על אש קטנה.
המוצרים המוצגים בטבלה הנם להמחשת ערכי התזונה בלבד.
# | שם מוצר | קלוריות ל-100 גרם | חלבונים ל-100 גרם | שומנים ל-100 גרם | פחמימות ל-100 גרם | אופן שקילה | כמות |
---|---|---|---|---|---|---|---|
0 | ביצה שלמה | 143 | 13 | 9.51 | 0.72 | Medium (58 גרם) | 1 |
1 | בצל טרי | 40 | 1.1 | 0.1 | 9.34 | יחידה קטנה (63 גרם) | 3 |
2 | חזה עוף לאחר בישול | 165 | 26 | 2.62 | 2 | 100 גרם | 5 |
3 | פירורי לחם | 395 | 13.35 | 5.3 | 71.98 | כפית (4 גרם) | 3 |
4 | רסק עגבניות משומר בתוספת מלח | 38 | 1.65 | 0.21 | 8.98 | כף (43 גרם) | 2 |
סה"כ | 1061 | 141 | 18 | 42 | 845 גרמים |